Ik word vrachtwagen chauffeur.nl

ALLES WATVROUWENWILLEN!

De sector transport en logistiek staat
te springen om vrouwen met lef.
Ben jij de volgende vrouwelijke
vrachtwagenchauffeur?

Aanmelden kan hier

>

Mannenwereld? Niks daarvan… Wij zoeken jou!

Oké, natuurlijk weten wij ook wel dat er meer mannen dan vrouwen in de transport en logistiek werken. Toch is deze sector juist écht iets voor vrouwen. Steeds meer vrouwen zien dat in, maar nog altijd is er een tekort aan vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs. Durf jij het roer om te gooien?

 

Meld je aan

Pak je kans. Wij betalen!

Iedereen kan vrachtwagenchauffeur worden. Ook jij! Inzet en motivatie is alles. De rest kun je leren, vinden wij. Omscholen tot vrachtwagenchauffeur duurt 3 tot 6 maanden. Dus binnen een half jaar kun jij het roer omgooien en aan een nieuwe carrière beginnen. Als jij je inzet toont, betalen wij het grootste gedeelte (minimaal 85%) van je opleiding. Deal?

 

Meld je aan

Zekerheid. Nu en straks!

We snappen dat je het spannend vindt om het roer zo drastisch om te gooien. Daarom ondersteunen wij je met een baangarantie. Ja, je lees het goed: wij beloven dat je na je omscholing een baan vindt voor minimaal 32 uur in de week, voor een periode van een jaar. De sector is namelijk booming. En dat blijft het ook. En steeds meer werkgevers bieden nu ook de mogelijkheid om parttime te werken, zo komt ook 24 uur per week werken steeds vaker voor. Kijk, dat maakt overstappen een stuk makkelijker, toch?

Alles wat je zoekt in een baan.

Hoezo, vrachtwagenchauffeur typisch een beroep voor mannen? De afwisseling, het sociale contact, de werktijden, de vrijheid en zelfstandigheid zijn juist hartstikke aantrekkelijke aspecten voor vrouwen. Dat weten we, omdat de vrouwen die jou voor gingen ons dat verteld hebben.

Roos houdt van afwisseling

"Geen enkele dag is hetzelfde. Als vrachtwagenchauffeur kom je op de meest uiteenlopende plekken, ontmoet je iedere dag nieuwe mensen en maak je van alles mee. Nooit saai dus!"

Hélène tilt niet zwaar

"Vrachtwagens van nu zijn super modern en heel luxe uitgevoerd. Ook is er steeds meer gestandaardiseerd in de logistieke sector. Kortom, zwaar sjouwwerk is er niet meer bij! Dus ook zonder spierballen kun je gewoon vrachtwagenchauffeur worden."

Rianne in een mannenwereld

"One of the guys? Werken met mannen heeft ook zo z’n voordelen. Ze houden van een grapje en zeg eerlijk: vaak zijn mannen makkelijker in de omgang, toch? En met zo veel mannen om je heen, is er altijd wel iemand die jou even kan helpen als het nodig is."

Marit werkt in deeltijd

"Ik kan parttime werken. Steeds meer bedrijven in transport en logistiek bieden die mogelijkheid nu ook. Je kunt dus prima vrachtwagenchauffeur én moeder zijn!"

Marianne is het visitekaartje

"Als vrachtwagenchauffeur ben je het gezicht van een bedrijf. Jij bent immers degene die de waardevolle spullen komt afleveren. Als vrouw weet je als je geen ander hoe je representatief voor de dag moet komen."

Anne is trots op haar vak

"Als vrachtwagenchauffeur ben je een belangrijke schakel in de handelsketen. Je brengt waardevolle lading naar de juiste bestemming. Dat heeft een gevoel van voldoening en trots!"

Goed inkomen!

Natuurlijk is plezier hebben in je werk heel belangrijk, maar laten we eerlijk zijn: je wilt ook lekker kunnen leven. En dat kan als vrachtwagenchauffeur. Je verdient een prima salaris, dat is vastgelegd in een CAO. Het maandsalaris ligt ongeveer tussen de 2.000 en 2.400 euro, bij een werkweek van 40 uur. Daar komen ook nog toeslagen bij. Kijk, da’s lekker verdienen, toch?Vrijheid.

Voor vrachtwagenchauffeurs is geen dag hetzelfde. Ze zijn fysiek in de weer, werken zelfstandig en hebben contact met klanten en collega’s. En natuurlijk hebben ze naast hun werk nog tijd voor ándere dingen. Eén ding hebben vrachtwagenchauffeurs gemeen: ze kiezen voor vrijheid. Stap even in bij Diana, (en haar mannelijke collega’s) Dion en Ad en ervaar hún gevoel van vrijheid. Ga je mee?

Bekijk de video

“Wat ik wil…”

Vorig jaar stapten maar liefst 3.000 mensen in de cabine om hun droom als vrachtwagenchauffeur na te jagen, daar zaten ook veel vrouwen bij. Maar er kunnen er veel meer bij. Ben jij de volgende? Lees, kijk en ontdek hoe deze vrouwen jou voor gingen, wat hun motivatie is en hoe ze het vinden om vrachtwagenchauffeur te zijn!

“Aan alle vrouwen die twijfelen om vrachtwagenchauffeur te worden, ik zou het gewoon doen!”
Mandy Mook
“Ik heb van mijn hobby autorijden gewoon mijn werk gemaakt.”
Charlotte Donkers
"Als jij het vet vindt om op de vrachtwagen te rijden, dan moet je dat gewoon doen."
Christien Verkooijen
"Ik bestuur 10 auto's tegelijk."
Kim
"Van de drogist naar de drukke weg."
Saidja van de Woestyne

Ben jij er klaar voor om chauffeur te worden?

Maak er werk van en meld je aan!

Ben jij écht gemotiveerd, flexibel inzetbaar, klantvriendelijk en stressbestendig, zelfstandig en communicatief vaardig, lichamelijk fit? Kan jij je goed aanpassen aan verschillende situaties en ben je bereid om aan te pakken? Dan zoeken we jou!

Tip: bereid je alvast voor door de informatie en video’s op deze site te checken en je te verdiepen in het leven van een vrachtwagenchauffeur!

Meld je aan

Op de hoogte blijven?

Kun jij helaas niet bij een van deze instapavonden zijn? Wij houden je graag op de hoogte van nieuwe instapavonden, ook bij jou in de buurt.

Klik op onderstaande button om je bericht te sturen.

Hou mij op de hoogte