Ik word vrachtwagen chauffeur.nl

ALLES WATVROUWENWILLEN!

De sector transport en logistiek staat te springen om vrouwen met lef. Ben jij de volgende vrouwelijke vrachtwagenchauffeur?

Ontdek meer
>

Mannenwereld? Niks daarvan… Wij zoeken jou!

Oké, natuurlijk weten wij ook wel dat er meer mannen dan vrouwen in de transport en logistiek werken. Toch is deze sector juist écht iets voor vrouwen. Steeds meer vrouwen zien dat in, maar nog altijd is er een tekort aan vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs. Durf jij het roer om te gooien?

Aanmelden

Pak je kans. Wij betalen!

Iedereen kan vrachtwagenchauffeur worden. Ook jij! Inzet en motivatie is alles. De rest kun je leren, vinden wij. Omscholen tot vrachtwagenchauffeur duurt 3 tot 6 maanden. Dus binnen een half jaar kun jij het roer omgooien en aan een nieuwe carrière beginnen. Als jij je inzet toont, betalen wij het grootste gedeelte (minimaal 85%) van je opleiding. Deal?

Zekerheid. Nu en straks!

We snappen dat je het spannend vindt om het roer zo drastisch om te gooien. Daarom ondersteunen wij je met een baangarantie. Ja, je lees het goed: wij beloven dat je na je omscholing een baan vindt voor minimaal 32 uur in de week, voor een periode van een jaar. De sector is namelijk booming. En dat blijft het ook. En steeds meer werkgevers bieden nu ook de mogelijkheid om parttime te werken, zo komt ook 24 uur per week werken steeds vaker voor. Kijk, dat maakt overstappen een stuk makkelijker, toch?

Alles wat je zoekt in een baan.

Hoezo, vrachtwagenchauffeur typisch een beroep voor mannen? De afwisseling, het sociale contact, de werktijden, de vrijheid en zelfstandigheid zijn juist hartstikke aantrekkelijke aspecten voor vrouwen. Dat weten we, omdat de vrouwen die jou voor gingen ons dat verteld hebben.

Aanmelden

Roos houdt van afwisseling

"Geen enkele dag is hetzelfde. Als vrachtwagenchauffeur kom je op de meest uiteenlopende plekken, ontmoet je iedere dag nieuwe mensen en maak je van alles mee. Nooit saai dus!"

Hélène tilt niet zwaar

"Vrachtwagens van nu zijn super modern en heel luxe uitgevoerd. Ook is er steeds meer gestandaardiseerd in de logistieke sector. Kortom, zwaar sjouwwerk is er niet meer bij! Dus ook zonder spierballen kun je gewoon vrachtwagenchauffeur worden."

Rianne in een mannenwereld

"One of the guys? Werken met mannen heeft ook zo z’n voordelen. Ze houden van een grapje en zeg eerlijk: vaak zijn mannen makkelijker in de omgang, toch? En met zo veel mannen om je heen, is er altijd wel iemand die jou even kan helpen als het nodig is."

Marit werkt in deeltijd

"Ik kan parttime werken. Steeds meer bedrijven in transport en logistiek bieden die mogelijkheid nu ook. Je kunt dus prima vrachtwagenchauffeur én moeder zijn!"

Marianne is het visitekaartje

"Als vrachtwagenchauffeur ben je het gezicht van een bedrijf. Jij bent immers degene die de waardevolle spullen komt afleveren. Als vrouw weet je als je geen ander hoe je representatief voor de dag moet komen."

Anne is trots op haar vak

"Als vrachtwagenchauffeur ben je een belangrijke schakel in de handelsketen. Je brengt waardevolle lading naar de juiste bestemming. Dat heeft een gevoel van voldoening en trots!"

Goed inkomen!

Natuurlijk is plezier hebben in je werk heel belangrijk, maar laten we eerlijk zijn: je wilt ook lekker kunnen leven. En dat kan als vrachtwagenchauffeur. Je verdient een prima salaris, dat is vastgelegd in een CAO. Het maandsalaris ligt ongeveer tussen de 2.000 en 2.400 euro, bij een werkweek van 40 uur. Daar komen ook nog toeslagen bij. Kijk, da’s lekker verdienen, toch?

Aanmelden

Vrijheid.

Voor vrachtwagenchauffeurs is geen dag hetzelfde. Ze zijn fysiek in de weer, werken zelfstandig en hebben contact met klanten en collega’s. En natuurlijk hebben ze naast hun werk nog tijd voor ándere dingen. Eén ding hebben vrachtwagenchauffeurs gemeen: ze kiezen voor vrijheid. Stap even in bij Diana, (en haar mannelijke collega’s) Dion en Ad en ervaar hún gevoel van vrijheid. Ga je mee?

Bekijk de video

“Wat ik wil…”

Vorig jaar stapten maar liefst 3.000 mensen in de cabine om hun droom als vrachtwagenchauffeur na te jagen, daar zaten ook veel vrouwen bij. Maar er kunnen er veel meer bij. Ben jij de volgende? Lees, kijk en ontdek hoe deze vrouwen jou voor gingen, wat hun motivatie is en hoe ze het vinden om vrachtwagenchauffeur te zijn!

"Van de drogist naar de drukke weg."
Saidja van de Woestyne
"Ik bestuur 10 auto's tegelijk."
Kim
"Als jij het vet vindt om op de vrachtwagen te rijden, dan moet je dat gewoon doen."
Christien Verkooijen
“Ik heb van mijn hobby autorijden gewoon mijn werk gemaakt.”
Charlotte Donkers
“Aan alle vrouwen die twijfelen om vrachtwagenchauffeur te worden, ik zou het gewoon doen!”
Mandy Mook

Durf jij de stap te zetten?

Ben je toe aan iets nieuws? En lijkt het je wel wat om vrachtwagenchauffeur te worden? YES! Wij verwelkomen je graag in onze schitterende sector. Tijd dus om de volgende stappen te zetten om je droom werkelijkheid te maken. Dat kan al in een half jaar tijd. Hoe? Check de volgende stappen.

Stap 1: aanmelden

Eerst: je afweging
De keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Wij kunnen je wel vertellen hoe leuk het is als vrouw om vrachtwagenchauffeur te worden, maar jij bent degene die het roer om moet gooien. Ben je er klaar voor? Doe goed onderzoek naar het beroep om een realistisch beeld te krijgen van je toekomstige werkweek.

Je meldt je aan via de knop ‘aanmelden’ op deze site. Je komt dan op de website van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Vul het formulier in en verstuur het. Dit is de eerste stap op weg naar jouw droombaan! Klik op de button Aanmelden hieronder en check welk event er bij jou in de buurt komt, want daar vragen we naar bij je aanmelding.

Stap 2: kennismaken tijdens het ikwordvrachtwagenchauffeur-evenement

Dan: Kies je opleiding
Ja, je weet het zeker: ik wil vrachtwagenchauffeur worden. Daar zijn wij super blij mee! Hoogste tijd om je in te schrijven voor een omscholing.

Als uit jouw gegevens blijkt dat jij het in je hebt om chauffeur te worden, dan nodigen we je uit voor een ‘ikwordvrachtwagenchauffeur’-event. Daar vertellen we je alles over het vak van vrachtwagenchauffeur. Bereid je goed voor, want we hebben ook een persoonlijk selectiegesprek met één van onze adviseurs voor je gepland.

Stap 3: op zoek naar een baan

Zoek de baan die bij je past

Gefeliciteerd, je bent nu vrachtwagenchauffeur in spe. De volgende stap is het zoeken van een passende baan. Welke transportbedrijven in de buurt zoeken mensen? Wij helpen je graag in je zoektocht.

Nu op zoek naar een baan als vrachtwagenchauffeur. Misschien heb je zelf een bedrijf op het oog waar je zou willen werken. Of je kijkt in onze vacaturebank naar banen bij jou in de buurt. Wij kunnen je helpen met het maken van een cv of met sollicitatietips. Maar….. het solliciteren (en jezelf verkopen) moet je zelf doen. Heb je jouw droombaan gevonden? Dan op naar de testdag!

Stap 4: testdag

Serieus proeven!

Tijd voor de testdag. Klinkt heel serieus en dat is het ook. Want we willen zeker weten dat jij degene bent die niet alleen de auto onder controle heeft, maar ook kan communiceren met klanten en snel kan reageren op onverwachte situaties. Is je selectiegesprek goed verlopen en heb je een werkgever gevonden, dan nodigen we je uit voor een testdag. We testen reactievermogen, rijvaardigheid, taalniveau en leervermogen.

Als je de testdag met een goed resultaat hebt doorlopen, is het tijd voor het échte werk: dan kan het contract getekend worden en kun je aan de opleiding beginnen.

Stap 5: YES, geslaagd! Aan het werk!

Je bent er (bijna)!
De opleiding duurt zo’n vier tot zes maanden. Als je daarmee klaar bent, start jouw nieuwe carrière als vrachtwagenchauffeur. In het begin misschien nog wat onwennig, maar voor je het weet wil je nooit anders meer!

Dus: veel rijplezier toegewenst! Je hebt een goede keuze gemaakt, want de sector transport een logistiek bruist en daar ben jij nu een stralend onderdeel van.

Geïnteresseerd? Meld je aan en kom naar het 'ikwordvrachtwagenchauffeur'-event bij jou in de buurt!
Aanmelden

Ben jij er klaar voor om chauffeur te worden?

Maak er werk van en meld je aan!

Ben jij écht gemotiveerd, flexibel inzetbaar, klantvriendelijk en stressbestendig, zelfstandig en communicatief vaardig, lichamelijk fit? Kan jij je goed aanpassen aan verschillende situaties en ben je bereid om aan te pakken? Dan zoeken we jou!

Tip: bereid je alvast voor door de informatie en video’s op deze site te checken en je te verdiepen in het leven van een vrachtwagenchauffeur!

Aanmelden

Werk je al in de sector transport en logistiek?

En wil je vrachtwagenchauffeur worden?

Kijk hier